Roxtec

A Roxtec rendszer egyszerüsíti a tervzést, a szerelést és a karbantartást azzal, hogy felxibilis, könnyen nyitható és újra lezárható. A tartalékmodulok segítségével a jövőbeli bővítés lehetősége előre beépített a rendszerben.

Roxtec – so smart, easy and safe

A Roxtec kábel- és csőátvezető rendszer egy egyedülálló átvezető rendszer, mely moduláris és Multidiameter™ technológiával készül. Ennek a két tulajdonságnak köszönhetően rendkívül rugalmas, könnyen variálható és szinte bármilyen problémát meg tud oldani.
A modularitás azt jelenti, hogy minden kábel vagy cső az átvezetésben egy-egy modulon megy át.

Felhasználási területek:

Telekommunikáció
Olaj- és Gázipar
OEM
Energiatermelés és elosztás
Világítástechnika
Gyógyszer-és Vegyipar
Építőipar
Tisztaterek

Tervezőknek

Tervezőknek ajánljuk a Roxtec Transit Designer™ tervezőprogramot, mely a regisztrációt követően azonnal használható és néhány percen belül, néhány egyszerű lépésen keresztül elvezet egy megtervezett átvezetéshez. Ehhez az átvezetéshez azonnal hozzáférhetőek a dokumentációk, a rajzok, a modellek és a tételes termékkiírások. Ma már 15.000 felhasználója van ennek a programnak a világ minden tájáról és a világ minden területéről. A Roxtec Transit Designer™ lehetővé teszi a megosztott munkát az azonos projecten dolgozó munkatárak között, és a változások követését.

Videók a tervezőprogramról:

A linkre kattintva tud regisztrálni. A belépéshez pedig a következő linket tudja használni.

Kivitelezőknek

A kivitelezőknek itt nyújtunk segítséget, hogy Roxtec kábel- és csőátvezető rendszer kivitelezése a gyártó utasítása szerint történjen, így érve el a megfelelő biztonságot.

Szerelési utasítások:

Az energiatermelés,- elosztás és – ellátás területén az energiatermelés hagyományos és megújuló módszereinél egyaránt használható a Roxtec kábel- és csőátvezető rendszer. Csak néhány példát hozva: nukleáris energia, szélenergia, gáz erőművek, szénerőművek, biomassza erőművek.

Roxtec POWER weblap elérése

Az energiatermelés,- elosztás és – ellátás biztonsága múlhat azon, a kábel – és csőátvezető rendszer minősége és tömítettsége az adott szintnek megfelel-e vagy sem. Éppen ezért Magyarországon és világviszonylatban is a Roxtec a leggyakrabban alkalmazott tömítési rendszer az energiahálózatok minden elemén. Miután a Roxtec az IP44-es lezárástól kezdve a tűz és gáztömörségen át egészen az robbanásveszélyes területek egymástól való elválasztásáig minden terültre tud kínálni megoldást a termékei közül, ezért vevőin az energiaszektorból szívesen alkalmazzák a Roxtec-et.

Gyógyszer- és vegyipar

A vegyiparban és a gyógyszergyártásban kiemelt szerepet kapnak a tömítések, elsősorban a robbanásveszélyes gyártási folyamatok miatt. A magas szintű műszerezettség és a villamos energia igény miatt olykor több száz kábel minősített átvezetése a megoldandó feladat. A viszonylag rövid éves karbantartási időszakok miatt a gyorsan szerelhető és könnyen variálható átvezetők alkalmazása indokolt.

Roxtec robbanásbiztos katalógus letöltése

A különböző ATEX zóna besorolású és tűzveszélyességi fokozatú helységek között átmenő kábelek tömítésére a Roxtec ideális megoldás. Az extrém gyártási körülményekhez igazodva AISI 316 anyagminőségű, kizárólag saválló acél részeket tartalmazó átvezetőkkel is állunk az iparág rendelkezésére. A moduláris felépítés igen jól kiaknázható, amikor egy-egy új gyártósor installálásakor bővül az átmenő kábelek száma.

Néhány példa vegyipari és gyógyszeripari alkalmazásokról


Fali átvezetés:


Falon történő átvezetéskor szükség lehet vízzárásra, tűzgátlásra, gáztömörségre és ATEX minősítésre. A Roxtec ezek közül mindegyiket tudja akár egyszerre, akár külön-külön.

Szekrény átvezetés:


Mérőszekrények, adatgyűjtő és továbbító szekrények, kötődobozok átvezetéseihez is kínálunk minősített megoldásokat. A Roxtec szekrényes átvezetéseinek nagy előnye a nagy kábelsűrűség, az előszerelt kábelek lezárásának biztosítása, az igény szerinti magas IP védettség (IP44-től IP67-ig). A Multiátmérő technológiából adódó rugalmasság természetesen a lemezátvezetéseknél is megkönnyíti a szerelők és üzemeltetők dolgát.

Talajvíz alatti átvezetések

A kábel- és csőátvezetési feladatok közül talán a leggyakoribb feladat a talajvízszínt alatti átvezetés tömítése. Ez a feladat nem egyszerű, mert hosszan tartó alacsony nyomású víztámadással kell szembenézni. Ez esetenként azt is jelentheti, hogy az átvezetés hónapokig áll víz alatt.

ROXTEC UG sorozat katalógus letöltése

A KOS kirekesztő karmantyút a beton öntése előtt a zsaluzatba kell rögzíteni, majd betonnal körbeönteni, és amikor a kábleke fektetésekor szükségessé válik a nyílás, akkor a KOS kirekesztőmodul közeépt ki kell törni, és átvezetni a káblelt/ kábeleket vagy csöveket és a Roxetc UG-vel le kell zárni. A Roxtec UG magfuratban is tökéletes lezárást biztosít, abban az esetben, ha a KOS nem kerül használatra.

A Roxtec UG termékcsaládja könnyen, egyszerűen, gyorsan használható, ezért is szeretik az ipar minden területén!


A KÖF és KIF kábelekhez a Roxtec H3 UG termékeket javasoljuk!

Kábelek vagy csövek egyenkénti átvezetésez a RS UG termékeket javasoljuk!

Több, különböző méretű (kisebb nagyobb) kábel átvezetéséhez R UG termékeket javasoljuk!

OEM

Az egyedi gyártás területén a gázturbinától az egyedi szekrényekig Magyarországon és Világszerte is a Roxtec kábel és csőátvezető rendszer az, melyet a legnagyobb gyártók használnak. A Roxtec kábel és csőátvezető rendszer kimagasló rugalmassága és használhatósága teszi azt lehetővé, hogy ezen a területen is a Roxtec-et használják vevőink.  Ezen az oldalon szeretnénk bemutatni néhány tipikus OEM felhasználást!

Az OEM világában (Szekrények, generátorok és turbinák, járművek, vasúti járművek, robotika) egyedi és sztenderd megoldásokkal állunk Vevőink rendelkezésére. Minden egyedi berendezés egyedi követelményekkel készül és éppen ezért nem megengedhető, hogy a végfelhasználó a termékkel elégedetlen legyen. Így a kábel- és csőátvezetések biztonságára és minőségére is különös gondot kell fordítani! Akár IP 55-IP67-es védettség, akár vibrációelnyelés, akár robbanás elleni védelem a cél a Roxtec jól teljesít!

Példa : Fali átvezetés


Falon történő átvezetéskor szükség lehet vízzárásra, tűzgátlásra, gáztömörségre és rágcsálóállásra. A Roxtec ezek közül mindegyiket tudja akár egyszerre akár külön-külön.

Olaj- és Gázipar

Magyarországon, is mint mindenhol a világon az olaj- és gázipar az a stratégiailag fontos és kiemelt ágazat, mely rendkívül szigorú szabványaival és követelményeivel az biztonságra (energia ellátás biztonsága, élet és baleset-védelem) törekszik. Így teljesen természetes, hogy ez az iparág is Roxtec kábel- és csőátvezető rendszert használ, mind robbanásveszélyes területeken, mind tűzszakaszhatároknál, valamint olyan helyeken ahol víz- és/vagy gáztömörség a követelmény.

Roxtec Olaj- és gázipari brosúra letöltése

Ahogy a gyorsul a technológiai fejlődés, úgy nem léteznek manapság olyan projectek, melyeket úgy terveznek meg, hogy azokat ne lehessen a lehető legkönnyebben és leggyorsabban átalakítani. Nem kivétel ez alól az olaj- és gázipar sem. Éppen ezért számos ezen a területen működő cég és vállalkozás választotta a Roxtec-et. Hiszen azon kívül, hogy a Roxtec a legbiztonságosabb, legjobban dokumentált átvezető rendszer; szerelése igen gyors, a szerelés minőségét könnyű ellenőrizni.

Néhány példa az olaj- és gázipar világából


Fali átvezetés


Falon történő átvezetéskor szükség lehet vízzárásra, tűzgátlásra, gáztömörségre és rágcsálóállásra. A Roxtec ezek közül mindegyiket tudja akár egyszerre akár külön-külön.

Szekrény átvezetés


Mérőszekrények, adatgyűjtő és továbbító szekrények, kötődobozok átvezetéseihez a legalkalmasabb megoldás a Roxtec szekrény átvezetései. A Roxtec szekrényes átvezetéseinek nagy előnye a nagy kábelsűrűség, az előszerelt kábelek lezárásának biztosítása, az igény szerinti magas IP védettség (IP44-től IP67-ig).

Telekommunikáció

Világszerte és Magyarországon is a telekommunikáció az infokommunikáció a mobil távközlés a Roxtec egyik jelentős felvevőpiaca. Magyarországon minden mobilszolgáltató kisebb-nagyobb mértékben használja a Roxtec-et legtöbbjük rendszerszinten. Ezen az oldalon szeretnénk bemutatni néhány tipikus telekommunikációs felhasználást!

Roxtec telekommunikációs brosúra letöltése

A kommunikáció világában egyre gyorsabban változnak a dolgok, és ezért elengedhetetlen egy olyan kábel- és csőátvezető rendszer megléte, mely lehetővé teszi, hogy mind a telepítésnél, mind pedig az átalakításoknál, felújításoknál, rendszer-elemek cseréjekor a lehető leggyorsabban és hatékonyabban menjenek végbe a munkafolyamatok. A Roxtec rendszer a MultiDiameter™ (MultiÁtmérő) technológiának köszönhetően a leggyorsabban szerelhető és legflexibilisebb kábel- és csőátvezető rendszer a világon.

Néhány példa telekommunikáció világából


Fali átvezetés


Falon történő átvezetéskor szükség lehet vízzárásra, tűzgátlásra, gáztömörségre és rágcsálóállásra. A Roxtec ezek közül mindegyiket tudja akár egyszerre akár külön-külön

Szekrény átvezetés


Egyre inkább az a trend, hogy a telekommunikációs berendezéseket egy jó IP védettségű (IP54 legalább)szekrényben helyezik el, mert ez a módszer lényegesen kevesebb munkát igényel, mint egy konténer elhelyezése, vagy egy épületen belül kialakított és külön erre a célra fenntartott szoba építése, fenntartása.

A Roxtec szekrényes átvezetéseinek nagy előnye a nagy kábelsűrűség, az előszerelt kábelek lezárásának biztosítása, az igény szerinti magas IP védettség (IP44-től IP67-ig).

Tisztaterek

Az ipar számos területe (pl. elektronikai gyártás, gyógyszergyártás) megköveteli a gyártási folyamatok során a por, csíra és szennyeződés mentes gyártási környezetet. Kórházak, kutató laboratóriumok esetében is elengedhetetlen feltétel a sterilitás. Ezeket a körülményeket a különböző besorolású tisztaterek hivatottak biztosítani.

A Roxtec külön tisztatérre specifikált, portaszító festéssel ellátott, lekerekített szélű kereteket és karmantyúkat kínál a felhasználó számára. Saválló acél fali és lemezre szerelhető átvezetések segítik a tisztaterek gyors és problémamentes takarítását. A gyógyszeripari tisztaterek robbanásveszélyes gyártási folyamatainak biztonságát az ATEX minősített átvezetéseink garantálják.

Néhány példa tisztateres alkalmazásokról


Falon átvezetés


Falon történő átvezetéskor szükség lehet hermetikus lezárásra, tűzgátlásra, gáztömörségre és ATEX minősítésre. A Roxtec ezek közül mindegyiket tudja akár egyszerre, akár külön-külön.

Szekrény átvezetés


Mérőszekrények, adatgyűjtő és továbbító szekrények, kötődobozok átvezetéseihez is kínálunk minősített megoldásokat. A Roxtec szekrényes átvezetéseinek nagy előnye a nagy kábelsűrűség, az előszerelt kábelek lezárásának biztosítása, az igény szerinti magas IP védettség (IP44-től IP67-ig). A multiátmérő technológiából adódó rugalmasság természetesen a lemezátvezetéseknél is megkönnyíti a szerelők és üzemeltetők dolgát.

Videók

A tervező szoftver
 


Talajvíz elleni védelem UD rendszer
 


EMI elleni védelem
 


RB-s területen alkalmazható szekrény átvezetés
 

Betöltés...